WONEN
IN HELIX?

De blikvanger van Arnhem is studentenwoontoren Helix. Deze toren is in 2016 en 2017 omgebouwd van kantoorgebouw naar woontoren. Het complex is het toppunt van duurzaamheid en comfort. Helix heeft energielabel A+. Er is stadsverwarming aanwezig, op het dak een maximum aan zonnepanelen.

De zelfstandige kamers in Helix hebben allemaal dezelfde huurprijs. De kale huur is € 398,-. Daar komen de servicekosten nog bij, voor onder anderen gas, water, elektra en natuurlijk internet. De servicekosten zijn € 105,25. De totale huurprijs is daarmee € 503,25. Huurtoeslag aanvragen is mogelijk vanaf 18 jaar. Maak je een proefberekening, vul dan bij servicekosten € 15,00 in. Voldoen je aan de voorwaarden voor huurtoeslag? Dan kom je uit op een netto maandlast van ongeveer € 315,-. En dat voor zo'n uitzicht...

LOCATIE

KAMERS

De zelfstandige kamers liggen op verdieping 10 t/m 18 (wees gerust, er zijn liften!). Zelfstandig wil zeggen dat iedere kamer een eigen keuken, badkamer én toilet heeft. Op iedere verdieping is een wasmachine en wasdroger aanwezig, waar je gezamenlijk gebruik van maakt. Op de begane grond is een grote fietsenstalling aanwezig. Op de eerste verdieping heb je ook nog een eigen berging.

De kamers zijn voorzien van glasvezelbehang op de muren en pvc op de vloer. We hangen bovendien een gordijnroede op zodat je makkelijk je eigen gordijnen op kunt hangen. De keuken is uitgerust met een elektrische kookplaat (4 pits), afzuigkap en koelkast. Er is ook ruimte om zelf een magnetron, diepvries of afwasmachine te plaatsen. In de badkamer is een douche aanwezig (ook een gordijnrails), een wastafel met plankje en het toilet. Bovendien heb je op je kamer je eigen intercomsysteem. En ja, er is een onmisbare internet- en tv-aansluiting. De ramen hebben een draaikiep-systeem.

Uniek in Arnhem als je een kamer in Helix huurt, is dat je een Swapfiets kunt huren. Dit kan alleen in Helix! Kijk maar eens op swapfiets.com.

Woningtype E
De kamers met woningtype E zijn de hoekkamers op iedere verdieping (donkergrijs op de plattegrond). Deze kamers zijn ruim 25m2 groot. Ze zijn heerlijk licht vanwege de grote raampartijen aan twee kanten. Zie jij jezelf hier al van het uitzicht genieten?

Woningtype F
De kamers met woningtype F bevinden zich in het midden van de gangen (donkergrijs op de plattegrond). Als je binnenkomt, kijk je direct heerlijk weg over Arnhem door de grote ramen aan de smalle zijde van de kamer. De kamers zijn ruim 20m2 groot. Weet je al waar je je bed gaat zetten?

Woningtype G
De kamers met woningtype G zijn ruim 21m2 groot. Ze liggen direct naast de hoekkamers. Ook op deze kamers is het uitzicht door de grote ramen indrukwekkend. Wie nodig jij uit om je zelf gemaakte pasta te komen proeven?